A könyv egyfajta párterápiás útmutató, feltárja a párkapcsolati problémák elméleti háttereit. Megírásakor – a személyes hangvételen túl – a szerző a mindenkori pszichológia által javasolt feladatokat és megoldási javaslatokat tartotta szem előtt, hogy segítséget nyújtson úgy a hétköznapi, egyszerű konfliktusok problémájára, mint a bonyolult és tabukként kezelt gondokra. Olyan technikákat javasol, amelyek a párkapcsolati kommunikációban elkerülhetetlenek egy kiegyensúlyozott kapcsolat megteremtéséhez.
Minden kapcsolatnak ilyen alapokra kellene épülnie: szabad szárnyakat hagyva a másik félnek. Ez felelősséggel jár.
Dr. Antalka Ágota kutatásában részletesen kitér a kommunikációs problémák ok-okozati viszonyára, kimerítő felmérést végez korosztályoktól függetlenül és gondosan taglalja ezek problematikáját. A konfliktusok alapja különbözőségünk, egyediségünket, ha pedig a konfliktusok jelenléte törvényszerű, és sok esetben hasznos, akkor az egyetlen kérdés az, hogyan kezeljük őket.
A valódi kihívás tehát az, hogy mit kezdünk egy konfliktussal: ki tudjuk-e használni a benne rejlő lehetőségeket. Megoldást tudunk-e találni a különbözőségünk, az egyediségünk okozta konfliktusokra, hogy összekülönbözés helyett együtt tudjunk hasznot kovácsolni belőle. Problémamegoldó készségünk, értelmi és érzelmi rugalmasságunk nagyban hozzájárul mindehhez.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Antalka Ágota: Párkapcsolati konfliktuskezelés” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük